Esteu aquí: Inici ca Notícies Un TFG aplica a una part de l’Arborètum un nou mètode de valoració econòmica de les col·leccions de plantes

Notícies

Un TFG aplica a una part de l’Arborètum un nou mètode de valoració econòmica de les col·leccions de plantes

30/07/2015

Jordi Margalef, de l’ETSEA, ha desenvolupat l’estudi al Jardí Botànic

Jordi Margalef Marrasé, estudiant de l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria Agrària de la Universitat de Lleida, ha desenvolupat a l’Arborètum el treball de final de grau (TFG) utilitzant un mètode nou a l’Estat per valorar econòmicament les col•leccions de plantes. Margalef s’ha centrat només en els arbres de 3 dels 18 paisatges que hi ha al Jardí Botànic i ha realitzat el treball sota la direcció del director, Josep Antoni Conesa, i el tècnic-conservador de l’Arborètum, César del Arco. L’estudi inclou també l’elaboració d’un protocol per fer un seguiment fitosanitari de la col•lecció.

Margalef s’ha basat en una adaptació als jardins botànics de la Norma Granada (NG), un mètode de valoració d’arbres i arbustos ornamentals que atorga valor econòmic a les plantes. L’estudiant ha avaluat 185 arbres del bosc de sequoies, la roureda d’Amèrica del Nord i la sureda. A títol d’exemple, una sequoia sana de l’Arborètum de 70 cm de perímetre està valorada en 3.900 €; un til•ler americà de 48 cm, en poc més de 1.000 €, i una surera sense problemes sanitaris i de 43 cm, en 2.100 €.

Accions del document

Apadrinament d'arbres
destacat
Inscripció visita a l'Arborètum
destacat
Tallers
destacat
Fes-te soci
destacat
Activitats de tardor
destacat