Esteu aquí: Inici ca Notícies Un concert a l’Arborètum amb prop de 150 persones, clou la Temporada de Música de la Universitat de Lleida

Notícies

Un concert a l’Arborètum amb prop de 150 persones, clou la Temporada de Música de la Universitat de Lleida

16/06/2021

Els violoncels oblidats del segle XVIII és el concert que es va celebrar aquest dissabte a l’Arborètum-Jardí Botànic Pis Font i Quer de Lleida i que va servir per cloure la XXVIII Temporada musical de la Universitat de Lleida (UdL), una temporada atípica per la pandèmia que només ha pogut dur a terme dos de les actuacions previstes, la que encetava el curs, el passat mes d'octubre, i la de l’Arborètum.

El concert, amb aforament restringit per a 150 persones, va exhaurir totes les entrades i va tenir com a intèrprets als violoncelistes Amat Santacana i Clàudia Romaní, mentre que David Palanca va tocar el clavicèmbal “Allan Gotto”, cedit per la Institució Fernando el Católico (Diputació Provincial de Saragossa). El programa va incloure sonates dels compositors Giuseppe Maria Jacchini, Johann Sebastian Bach, Pasqualino de Marzis, Domenico Scarlatti, Andrea Caporale, Francesco Alborea 'Francischello' i una peça anònima per a clavicèmbal del segle XVIII.

 

Amat Santacana és membre fundador del Qvixote Quartet. Ha enregistrat el disc Tempo rubato amb la cantant Mayte Martin i les sonates per a violoncel i baix continu de Vivaldi amb el seu mestre, Roel Dieltiens. Ha estat professor de violoncel al Conservatori Municipal de Música de Manresa durant deu anys i també ha impartit classes magistrals a Veneçuela, a Bolívia i a la Jove Orquestra Nacional de Catalunya. Actualment treballa en un projecte per redescobrir la música escrita per als violoncels del segle XVIII i ho compagina amb la docència al Conservatori Superior de Música de Castella i Lleó.

 

Claudia Romaní és graduada en Interpretació del violoncel per l'Escola Superior de Música de Catalunya. Ha estat membre de l’Orquestra Simfònica Segle XXI, la Jove Orquestra Nacional de Catalunya i ha col·laborat amb l’Orquestra Simfònica de Sant Cugat i l'Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya. Actualment ho fa amb les orquestres Simfònica del Vallès i Camera Musicae, i és professora de violoncel i de música de cambra a l’Escola Municipal de Música de Sitges i a l’Escola de Música Sant Gregori.

 

David Palanca comença els estudis de clavicàmebal a Lleó i els finalitza a Saragossa amb matrícula d’honor. Ha guanyat diversos guardons, com ara el Primer Premi del Concurs Permanent de Joventuts Musicals d’Espanya (2014). Com a solista ha ofert recitals per tot l'Estat en llocs com ara el Palau de la Música Catalana o la Fundación Juan March. Ha col·laborat amb agrupacions com Forma Antiqva o Los Mvsicos de sv Alteza. És professor de clavicèmbal al Conervatori Superior de Música d'Aragó.

Accions del document

Apadrinament d'arbres
destacat
Inscripció visita a l'Arborètum
destacat
Tallers
destacat
Fes-te soci
destacat
Activitats de tardor
destacat