Esteu aquí: Inici ca Notícies Paeria i Universitat animen la ciutadania a visitar l’Arborètum

Notícies

Paeria i Universitat animen la ciutadania a visitar l’Arborètum

18/11/2020

L’alcalde Miquel Pueyo i el rector de la UdL, Jaume Puy, han recorregut avui les instal·lacions del Jardí Botànic de Lleida

El paer en cap i vicepresident del Parc Científic Agroalimentari de Lleida, Miquel Pueyo, juntament amb el rector de la Universitat de Lleida (UdL) i president del Parc, Jaume Puy, han recorregut aquest matí les instal·lacions de l’Arborètum Pius Font i Quer de Lleida per conèixer de primera mà aquest espai natural -situat al barri de ciutat Jardí- i integrat al Parc Científic de Lleida. 

En aquesta primera visita conjunta del responsables del Parc Científic al Jardí Botànic de Lleida han posat en valor la qualitat paisatgística, educativa i natural d’un espai que constitueix un “museu viu, una instal·lació natural que existeix en poques ciutats catalanes i de l’estat”, ha remarcat l’alcalde Pueyo, i han convidat la ciutadania a visitar-lo. El paer en cap ha recordat que durant el mes de juliol d’aquest any, en la segona onada de la Covid-19 a Lleida, l’Arborètum es va convertir en refugi climàtic i el seu accés era gratuït per a la ciutadania. 

L’Arborètum-Jardí Botànic de Lleida Dr. Pius Font i Quer és un espai únic de gairebé 7 hectàrees on es pot trobar una completa col·lecció de plantes vives d’arreu del planeta. Actualment, hi ha més de mig miler d’espècies d’arbres i arbusts, ordenats segons el bioma de la Terra en què viuen.

L’Arborètum de Lleida porta el nom de l'il·lustre científic lleidatà, el Dr. Pius Font i Quer (1888- 1964) en reconeixement a la seva important tasca investigadora i, sobretot, divulgativa al servei de la botànica. És un espai del Parc Científic dedicat a difondre el coneixement sobre el món vegetal i també a sensibilitzar els ciutadans sobre el valor de la biodiversitat i el paper fonamental que juga per a la Humanitat, posant èmfasi en la necessitat de conservació de l’entorn natural davant de les amenaces creixents. És un equipament verd dedicat a l’aprenentatge i la docència per a totes les edats i destinat també a la recerca científica i al gaudi dels lleidatans i lleidatanes.

Han acompanyat l’alcalde Pueyo i el rector el gerent del Parc, Miquel Aran, i el director científic i tècnic del Jardí Botànic, Josep Antoni Conesa, que han explicat sobre el terreny les característiques i singularitats de la instal·lació i el seu funcionament.

Accions del document

Apadrinament d'arbres
destacat
Inscripció visita a l'Arborètum
destacat
Tallers
destacat
Fes-te soci
destacat
Activitats de tardor
destacat