Esteu aquí: Inici ca Notícies L’Arborètum també participa del Dia dels Museus amb una jornada de portes obertes

Notícies

L’Arborètum també participa del Dia dels Museus amb una jornada de portes obertes

14/05/2021

Entrada gratuïta al jardí botànic de Lleida per sumar-se un any més a aquesta iniciativa internacional

L’Arborètum-Jardí Botànic de Lleida Dr. Pius Font i Quer celebrarà diumenge vinent, dia 16 de maig, una jornada de portes obertes per commemorar el Dia Internacional dels Museus.

L’Arborètum, instal·lació que forma part del Parc Científic i Tecnològic Agroalimentari de Lleida, participa en aquesta iniciativa des de 2014, però per la singularitat del jardí botànic no organitza la Nit dels Museus i adapta horaris i activitats a aquest esdeveniment.

D’aquesta manera, el museu verd de Lleida obrirà diumenge amb entra- da gratuïta de 10 a 13 h i de 16 a 20 h.

El Dia Internacional dels Museus se celebra enguany el proper dimarts dia 18 i el Consell Internacional dels Museus (ICOM), promotor de la iniciativa, ha escollit el lema “El futur dels museus: recuperar i reimaginar”. Dissabte dia 15, però, ja hi haurà diversos equipaments de Lleida que organitzen activitats per la ja tradicional Nit dels Museus.

L’objectiu de la jornada és conscienciar sobre el fet que els museus són un important mitjà per a l'intercanvi cultural, l'enriquiment de les cultures, així com també per al desenvolupament de la comprensió mútua, de la col·laboració i de la pau entre els pobles.

L’Arborètum-Jardí Botànic de Lleida és un espai únic de gairebé 7 hectàrees on es pot trobar una completa col·lecció de plantes vives d’aquest planeta. Actualment, hi ha més de mig miler d’espècies d’arbres i arbusts, ordenats segons el bioma de la Terra on viuen.

L’Arborètum de Lleida porta el nom de l'il·lustre científic lleidatà, el Dr. Pius Font i Quer (1888- 1964) en reconeixement a la seva important tasca investigadora i, sobretot, divulgativa al servei de la botànica.

Accions del document

Apadrinament d'arbres
destacat
Inscripció visita a l'Arborètum
destacat
Tallers
destacat
Fes-te soci
destacat
Activitats de tardor
destacat