Esteu aquí: Inici ca Notícies L’Arborètum-Jardí Botànic de Lleida tanca l’any 2021 amb 11.000 visitants

Notícies

L’Arborètum-Jardí Botànic de Lleida tanca l’any 2021 amb 11.000 visitants

11/01/2022

Això suposa un augment de quasi el 42% respecte l’any 2019, abans de la pandèmia

L’Arborètum-Jardí Botànic de Lleida tanca l’any 2021 amb 11.000 visitants

L'Arborètum a vista d'ocell envoltat per la ciutat de Lleida

L’Arborètum ha tancat l’any 2021 amb un registre de 10.947 visitants, una xifra record, i que suposa un augment de quasi el 42% en relació a l’any 2019, previ a la pandèmia de la Covid-19. Aquestes xifres podrien haver estat més elevades atès que el Jardí va haver de tancar alguns dies al públic per qüestions logístiques durant el període d’estiu i les festes de Nadal.

Els accessos en horari de matí han suposat el 66,5% del total, circumstància que ja ve sent habitual. Pel que fa al nombre de grups que han visitat el Jardí, enguany ha estat lleugerament inferior a l’any 2019, degut a les restriccions sanitàries. Tot i això n’hem comptabilitzat 135 amb un total de 2.529 persones (23% dels visitants). Això posa de relleu que enguany els visitants han preferit fer visites individuals que no pas guiades com a mesura preventiva per a evitar contagis. D’altra banda el maig ha estat el mes que més visitants ha enregistrat, amb 2081 i el que menys el mes de desembre amb 216.

Aquest balanç és molt positiu i testimonia que any rere any l’Arborètum-Jardí Botànic de Lleida es va consolidant com a espai divulgatiu i cultural del món de les plantes, a més d’espai verd d’esbarjo per a lleidatans i lleidatanes.

L’Arborètum-Jardí Botànic de Lleida Dr. Pius Font i Quer és un espai únic de gairebé 7 hectàrees on es pot trobar una completa col·lecció de plantes vives d’aquest planeta. Actualment, hi ha 750 espècies d’arbres, arbusts i plantes herbàcies, ordenades segons el bioma de la Terra en què viuen. L’Arborètum forma part del Parc Científic i Tecnològic Agroalimentari i porta el nom del científic lleidatà, el Dr. Pius Font i Quer (1888- 1964) en reconeixement a la seva important tasca investigadora i, sobretot, divulgativa al servei de la botànica.

Accions del document

Apadrinament d'arbres
destacat
Inscripció visita a l'Arborètum
destacat
Tallers
destacat
Fes-te soci
destacat
Activitats de tardor
destacat