Esteu aquí: Inici ca Notícies Identificat a l’Arborètum un parasitoide de pugó del bambú nova al continent europeu

Notícies

Identificat a l’Arborètum un parasitoide de pugó del bambú nova al continent europeu

22/07/2020

L’estudi, publicat a una revista internacional, hi participa juntament amb altres universitats, la Universitat de Lleida.

El parasitoide, Trioxys liui, ha estat trobat en dues de les espècies de bambús que s’exhibeixen al jardí, Indocalamus tessellatus i Phyllostachys aurea. Aquesta mateixa espècie d’insecte també s’ha trobat en bambús a dos parcs de Barcelona i al Jardí Botànic de Valencia. El professor de la Universitat de Lleida i col·laborador de l’Arborètum, Xavier Pons, ha explicat que aquest parasitoide amb tota probabilitat ha estat introduït amb material vegetal de bambú importat i infestat. Els parasitoides dels pugons, són enemics naturals d’aquests àfids i actuen com a agents de control biològic, ja que redueixen els perjudicis que causen a les plantes.

No és la primera vegada que es descobreixen espècies exòtiques d’insectes als jardins botànics. Aquest fet reforça el paper important que aquestes institucions desenvolupen en un món actual tan globalitzat. Quan es detecten aquestes espècies exòtiques es poden avaluar els riscos que la seva introducció poden ocasionar a les persones i/o bens, de manera que es poden promoure mètodes de control eficaços.

Accions del document

Apadrinament d'arbres
destacat
Inscripció visita a l'Arborètum
destacat
Tallers
destacat
Fes-te soci
destacat
Activitats de tardor
destacat