Esteu aquí: Inici ca Notícies El Centre de Normalització Lingüística de Lleida apadrina una sequoia de l’Arborètum

Notícies

El Centre de Normalització Lingüística de Lleida apadrina una sequoia de l’Arborètum

24/11/2014

Per celebrar el 25è aniversari de la fundació del CNL

El Centre de Normalització Lingüística de Lleida apadrina una sequoia de l’Arborètum

El Centre de Normalització Lingüística de Lleida apadrina una sequoia

El Centre de Normalització Lingüística de Lleida (CNL) va apadrinar divendres passat una sequoia a l’Arborètum de Lleida. L’apadrinament forma part dels actes de commemoració del 25è aniversari de la constitució del CNL. Hi van assistir la presidenta del Consell del Centre, Montserrat Parra, regidora de Cultura de l’Ajuntament de Lleida; els dos equips que han dirigit el CNL de Lleida en diferents etapes, i una trentena de professionals que hi han treballat des dels inicis fins ara.

L’arbre triat per a l’apadrinament és una sequoia (Sequoia sempervirens). La simbologia de la sequoia lliga estretament amb els valors, els objectius i la representativitat del CNL. Aquest arbre va ser classificat l’any 1847 pel lingüista i botànic austríac Stephan Endlicher, que li va donar aquest nom en honor a Sequoyah (també conegut com George Guess, 1760-1843), un indi cherokee que va crear un sistema d’escriptura per a la llengua del seu poble. És un arbre resistent a les adversitats que creix ràpidament en els primers anys i després ho fa de manera sostinguda fins a arribar a unes dimensions gegantines. La sequoia neix per ser mil·lenària i el seu nom significa “solucions duradores”.

El Centre de Normalització Lingüística de Lleida té com a objectiu ensenyar llengua, ensenyar català als que no en saben o el volen perfeccionar.

Accions del document

Apadrinament d'arbres
destacat
Inscripció visita a l'Arborètum
destacat
Tallers
destacat
Fes-te soci
destacat
Activitats de tardor
destacat