Esteu aquí: Inici ca Notícies Comencen les visites guiades a l’Arborètum de Lleida

Notícies

Comencen les visites guiades a l’Arborètum de Lleida

08/04/2011

La proposta de les visites ha tingut molt bona acceptació entre els centres escolars lleidatans. El parc botànic està obert a tota la ciutadana que, durant el primer any, ha de concertar la visita per accedir-hi

L’Arborètum Pius Font i Quer ha començat aquest dissabte les visites guiades perquè els ciutadans puguin gaudir al màxim de l’entorn, conèixer el conjunt de paisatges des d’una perspectiva divulgativa i perquè prenguin consciència del valor pedagògic i mediambiental de l’equipament. L’alcalde de Lleida, Àngel Ros, ha participat en la primera de les visites que s’han organitzat i ha destacat que durant el primer any, només es podrà accedir a aquest jardí botànic concertant la visita, perquè s’ha de cuidar especialment el cicle inicial de les plantes. Ros ha matisat, però, que la ciutadania té la possibilitat de fer les visites guiades, trucant al 010 i acordant la trobada.

De fet, això és el que ja han fet molts centres escolars lleidatans, ja que, segons ha dit, hi ha cua de col·legis que volen visitar l’equipament. L’alcalde ha comentat que aquesta activitat s’ha inclòs al programa educatiu que l’Ajuntament de Lleida ofereix als col·legis com a activitats extraescolars, com concerts a la Llotja o a l’Auditori, i que ha tingut una molt bona resposta.

Ros ha recordat la doble vessant de l’Arborètum. Per una banda, la de jardí urbà i, per l’altra, la de centre de recerca. Aquest és un espai únic de gairebé únic de 7 hectàrees de terreny, on s’hi troba una completa col·lecció de plantes vives de més de mig miler d’espècies d’arbres i arbusts, ordenades segons el bioma originari en què viuen.

En aquest jardí botànic, el referent especial són els arbres que es presenten en quatre dels biomes arboris més importants del planeta: boscos boreals, boscos caducifolis, boscos esclerofil·les i selves temperades. Dins de cadascun d’aquests biomes s’han reconstruït fins a 16 dels ambients boscosos més representatius.

L’Arborètum porta el nom de l’il·lustre científic lleidatà, el Dr. Pius Font i Quer (1888 – 1964) en reconeixement a la seva important tasca investigadora i, sobre tot, divulgativa al servei de la botànica.

Els tallers didàctics que s’hi fan complementen el caràcter formatiu i divulgatiu del jardí botànic, afavorint l’aprenentatge mitjançant l’observació i l’experimentació.

En un principi, les visites a aquest espai, que es realitzen acompanyats d'una ambientòloga, es faran els dimarts a les 17.30 h i els dissabtes a les 11 h.

Per a més informació:

Telèfon d’atenció ciutadana 010

Accions del document

Apadrinament d'arbres
destacat
Inscripció visita a l'Arborètum
destacat
Tallers
destacat
Fes-te soci
destacat
Activitats de tardor
destacat