Esteu aquí: Inici ca Notícies Balanç positiu de visitants a l’Arborètum, malgrat haver estat tancat tres mesos

Notícies

Balanç positiu de visitants a l’Arborètum, malgrat haver estat tancat tres mesos

02/02/2021

El jardí botànic de Lleida, que forma part del Parc Científic, registra l’any 2020 un descens de visites del 28,5% Xifres de rècord, però, a l’estiu i a finals d’any amb centenars de lleidatans que han descobert l’equipament

L’Arborètum va registrar l’any 2020 un total de 5.515 visitants, una xifra que suposa un descens del 28,5% en relació a l’any anterior. El balanç, però, és positiu donat que el jardí botànic de Lleida va estar tres mesos tancat, es va suspendre tot el programa d’activitats i també la major part de les visites escolars. Per això, tot i aquestes circumstàncies motivades per la pandèmia de la Covid-19, les xifres finals reflecteixen que el descens és menor al que inicialment es podia preveure i cal destacar que a l’estiu i a finals d’any el nombre de visitants és de rècord.

La xifra global de visitants de 2020 és de 5.515 en relació als 7.717 de 2019. L’any començava amb xifres d’accessos al jardí superiors a l’exercici anterior i tot feia preveure un increment, segons els responsables de l’Arborètum.

No obstant, la pandèmia va obligar a tancar la instal·lació des de mitjans de març i fins a finals de juny. Des d’aleshores, aquest museu verd de la ciutat ha esdevingut un espai més d’esbarjo, passeig i acolliment per a lleidatans i lleidatanes que han passat més temps tancats a casa que mai.

Les xifres ho demostren perquè sense visites de grups ni activitats, el registre d’entrada dels mesos de juliol i agost és de forts increments, com del 376% al juliol, passant de 173 visitants al 2019 als 825 de l’any passat. A l’agost, l’augment és del 147%, de 245 a 606 persones. Val a dir, que els confinaments comarcals i municipals han fet que els lleidatans i lleidatans no marxessin tant de la ciutat i un passeig per l’Arborètum ha estat una bona alternativa i una descoberta per a molts veïns. Subratllar també que el jardí botànic de Lleida va ser declarat refugi climàtic a l’estiu per part de la Paeria, junt amb altres espais amb ombra de la ciutat.

A finals d’any també es registren augments, com del 4,8% al novembre o del 223% al desembre, concentrant sobretot la major part de les visites en horari de matí.

L’Arborètum-Jardí Botànic de Lleida Dr. Pius Font i Quer és un espai únic de gairebé 7 hectàrees on es pot trobar una completa col·lecció de plantes vives d’aquest planeta. Actualment, hi ha més de mig miler d’espècies d’arbres i arbusts, ordenats segons el bioma de la Terra en què viuen. L’Arborètum forma part del Parc Científic i Tecnològic Agroalimentari i porta el nom del científic lleidatà, el Dr. Pius Font i Quer (1888- 1964) en reconeixement a la seva important tasca investigadora i, sobretot, divulgativa al servei de la botànica.

Accions del document

Apadrinament d'arbres
destacat
Inscripció visita a l'Arborètum
destacat
Tallers
destacat
Fes-te soci
destacat
Activitats de tardor
destacat